2022-1-HU01-KA122-VET-000072434

A 2022-1-HU01-KA122-VET-000072434 számú, valamint “Minden jóra készen” – premontreisek külföldi gyakorlaton című  Erasmus + program keretében diákjaink immár a 3. alkalommal tölthettek el egy 3 hetes szakmai gyakorlatot mindhárom iskolánkban oktatott szakmaterületen. 

Elsőként informatika szakos diákjaink 2023.nov.19-dec.9. között 12 fővel Bécsbe utaztak, ahol 1-4 fős csoportokban különböző cégek életébe nyerhettek betekintést, illetve lehetőséget kaptak szakmai tudásuk fejlesztésére és elmélyítésére. Munkatevékenységeik is változatosak voltak: weboldalfejlesztés, tervezés, programozás, szervizelés is szerepelt a repertoárban. Munkájuk során nem csak szakmai tudásukat bővíthették, de meg kellett tanulniuk és felelniük olyan munkaszervezési készségeknek is, mint, hogy időben elinduljanak s odaérjenek a munkába, a munkatevékenységek megfelelő időgazdálkodása, feladataik tervezése, összehangolása. Ezek mind olyan kihívások, amikkel iskolai környezetben nem találkozhatnak, így hatalmas előny lesz nekik a későbbiekben.

A második mobilitás 2024.május18-június 8. között zajlott, 16 fő diák részvételével Milánóban. Az ide utazó diákok az egészségügy és a pedagógia területén szerezhettek tapasztalatokat.

A négy egészségügy szakos diákunk egy idősek otthonába került, ahol nagyon befogadó és segítőkész  csapattal dolgozhattak együtt, míg a pedagógia szakos diákok többnyire egyedül dolgoztak óvodákban, illetve egy óvoda fogadott három diákot együtt. A munkahelyi feladatok sokrétűek voltak, ezekről bővebben olvashatnak a diákok beszámolójában. A munkatapasztalat mellett számos egyéb készségre tehettek szert, mint időbeosztás, a tömegközlekedés használata és eligazodás egy kozmopolita nagyvárosban, rugalmasság, alkalmazkodókészség, egymás jobb megismerése.

Természetesen mindkét mobilitás alkalmával volt idő bőven a város kulturális értékeinek megtekintésére, szabadidős programokra, közös sportra és kirándulásra is.   Az alábbiakban a diákok által készített élménybeszámolók, egyben a diáktársaiknak bemutatott prezentációk láthatók.

X
Megszakítás